Nawigacja i wyszukiwanie

Nawigacja

Szukaj

Więcej artykułów…

  1. PRZEDMOWA
  2. Profesor Regina Borek-Wojciechowska (1955–2019)
  3. Karolina Wiszumirska: Wymagania prawne dla materiałów i wyrobów z tworzyw polimerowych przeznaczonych do bezpośredniego kontaktu z żywnością
  4. Barbara Czerniejewska-Surma, Orina Surma, Dominika Plust, Grzegorz Bienkiewicz, Piotr Zapletal, Janusz Kwieciński: Wpływ sezonu połowowego na zawartość histaminy w śledziu bałtyckim i leszczu
  5. Krzysztof Wójcicki: Zastosowanie bliskiej podczerwieni wraz z analizą chemometryczną do oceny jakości piw
  6. Aleksandra Celejewska, Bożena Borycka, Regina Borek-Wojciechowska: Fizykochemiczna analiza porównawcza piwa słodowego z kukurydzianym
  7. Tatiana Dworieckaja: Rola emolientów w barierze naskórkowej: wielokierunkowe działanie składników olejów roślinnych
  8. Paulina Malinowska: Wpływ zawartości tokoferolu na stabilność oksydacyjną i fizykochemiczną olejków pod prysznic opartych na naturalnych olejach
  9. Katarzyna Michocka, Katarzyna Wybieralska, Julia Stachowicz: Warunki przechowywania a stabilność pomadek ochronno-nawilżających z różnymi olejami roślinnymi w składzie
  10. Dobrawa Kwaśniewska, Daria Wieczorek, Michalina Woszczek: Wybrane parametry jakości szamponów zawierających różne podstawowe surfaktanty
  11. Monika Swat, Ryszard Zieliński: Wybielona mikrosfera jako składnik aktywny kosmetycznych kremów peelingujących
  12. Anna Cieszyńska: Efektywność usuwania jonów palladu(II) z roztworów kwaśnych w procesie ekstrakcji-reekstrakcji
  13. Informacje

Dodatkowe informacje