Nawigacja i wyszukiwanie

Nawigacja

Szukaj

Więcej artykułów…

  1. Przedmowa
  2. Paulina Malinowska: Deklarowanie właściwości kosmetyków zgodnie z nowym rozporządzeniem Komisji (UE) nr 655/2013.
  3. Anna Kiełtyka-Dadasiewicz, Barbara Sawicka, Barbara Krochmal-Marczak, Bernadetta Bienia: Inulina jako produkt spożywczy, paszowy, farmaceutyczny, kosmetyczny i energetyczny.
  4. Waldemar Dzwolak: Pierwotniaki pasożytnicze jako biologiczne zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
  5. Małgorzata Wiśniewska, Eugenia Czernyszewicz: Agroterroryzm i jego konsekwencje.
  6. Janusz Ząbek: Praktyczna realizacja wymagań GHP, GMP i HACCP w domowej produkcji żywności. Analiza na przykładzie wybranej gminy.
  7. Romuald Zabrocki: Konsument na rynku produktów innowacyjnych.
  8. Małgorzata Lotko: Zagrożenia zawodowe pracowników wiedzy związane z techniczną organizacją stanowiska pracy ze względu na dział organizacji.
  9. Joanna K. Banach, Ryszard Żywica, Iwona U. Zadroga, Katarzyna Staniewska: Prognozowanie zawartości oleju słonecznikowego w miksach tłuszczowych na podstawie właściwości elektrycznych.
  10. Anna Stój, Magda Kucharczyk: Analiza jakości win czerwonych wytrawnych pochodzących z Francji, Włoch i Hiszpanii.
  11. Katarzyna Krasowska, Kinga Suchocka, Maria Rutkowska: Podatność poli(e-kaprolaktonu) na degradację środowiskową w akwenie otwartym i portowym Morza Bałtyckiego.
  12. Urszula Samotyja, Patrycja Kowalczak, Martyna Lewandowska, Joanna Musielak: Procesy hydrolityczne frakcji tłuszczowej mąk z nasion roślin oleistych.
  13. Elzbieta Gujska, Marta Czarnowska, Joanna Michalak: Zawartość kwasu foliowego i naturalnych folianów w sokach owocowych, owocowo-warzywnych i nektarach fortyfikowanych kwasem foliowym.
  14. Zuzanna Hawrylianka, Henryk Szymusiak, Ryszard Zieliński: Aktywność przeciwrodnikowa mieszanek ziołowych o właściwościach uspokajających.
  15. Marzenna Popek: Ocena możliwości zastosowania metod oznaczania TML wybranych towarów masowych.
  16. Informacje

Dodatkowe informacje