Nawigacja i wyszukiwanie

Nawigacja

Szukaj

Anna Kiełtyka-Dadasiewicz, Barbara Sawicka, Barbara Krochmal-Marczak, Bernadetta Bienia: Inulina jako produkt spożywczy, paszowy, farmaceutyczny, kosmetyczny i energetyczny.

Inulina jako produkt spożywczy, paszowy, farmaceutyczny, kosmetyczny i energetyczny.

Słowa kluczowe:
inulina, fizykochemiczne właściwości, źródła, metabolizm, zastosowanie.

Streszczenie:


dr inż. Anna KIEŁTYKA-DADASIEWICZ
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie,
Zakład Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Dmochowskiego 22, 38-400 Krosno, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
prof. dr hab. Barbara SAWICKA
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie,
Katedra Technologii Produkcji Roślinnej i Towaroznawstwa,
ul. Akademicka 15, 20-954 Lublin
dr inż. Barbara KROCHMAL-MARCZAK mgr inż. Bernadetta BIENIA
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie,
Zakład Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Dmochowskiego 22, 38-400 Krosno

Dodatkowe informacje